Nyhet

Depå Göteborg - vinnare av Work Zone Safety Award

I samband med den Internationella Arbetsmiljödagen som årligen hålls den 28 april genomför vi en egen Säkerhetsvecka som uppmärksammas i hela organisationen i samtliga länder och på samtliga depåer och kontor. Under veckan delas även priset ”Work Zone Safety Award” ut.

Publicerat 2022-04-28: Andreas Dahlgren, Depåchef Göteborg och Ronnie Olsson, Regionchef Väst
Priset instiftades 2021 och är en utmärkelse till den depå som under året med ett starkt engagemang förbättrat vår säkerhetskultur. Även kriterier rörande lagarbete, engagemang, kundfokus och ekonomisk stabilitet vägs in. Det är i hård konkurrens med andra depåer och med stor glädje vi nu kan presentera Depå Göteborg som vinnare av Work Zone Safety Award 2022.
 
- Vi är oerhört hedrade och stolta över att få detta pris. Vi har slitit hårt de senaste åren med att få en bra struktur både i vårt dagliga arbete och med arbetsmiljön. Detta är ett bevis på att vi tagit många steg i rätt riktning. En stor bidragande faktor till denna utmärkelse är så klart vår fantastiska personal som alltid ställer upp. Men även våra kunder som förstår att säkerheten på deras arbetsplatser är viktigt. Det är tillsammans som gjort detta möjligt, säger Depåchef Andreas Dahlgren.
 
Juryn som utser vinnaren består av representanter från skyddskommitté och ledning, personal- och arbetsmiljöansvarig, utbildningschef, KMA-Chef och huvudskyddsombud.

Motiveringen lyder: 
”Med kreativitet, kompetens och gott ledarskap har det skapats ett trivsamt klimat på depån med motiverade och drivna medarbetare i teamet som utmärker sig på ett fantastiskt sätt. Man har med ett bra engagemang arbetat med det systematiska arbetsmiljöarbetet genom att utreda, åtgärda och följa upp inrapporterade händelser. Genom ett bra förebyggande skyddsarbete med riskanalyser och skyddsronder har man med omtanke skapat säkra och kvalitativa arbetsplatser för både kunder och egen personal. I kombination med det väl fungerande arbetsmiljöarbetet skapas ekonomisk tillväxt med bra resultat genom att verka nära kunderna med hög servicenivå och professionellt bemötande”
 

Vinnare, övriga länder 2022:
Norge - Depå Trondheim
Estland - Depå Tallinn
Finland - Avdelning Liikenteenohjaus ja tie

Vinnare 2021:
Sverige - Uppsala
Norge - Steinkjer
Finland - Tammerfors
Estland - Jöhvi