Det här är Ramudden

Ramudden är en helhetsleverantör och konsult inom arbetsplatssäkerhet i trafikerade miljöer. Det som driver oss är omtanken om dem som arbetar på platsen och om alla människor som passerar förbi.

Vi jobbar för att alla ska komma hem oskadda.

Morten Finslo, Koncernchef Ramudden.
Vårt uppdrag är att hjälpa kommuner, myndigheter, entreprenörer och byggföretag att skapa säkerhet på och kring väg- och byggarbetsplatser. Vi gör det genom att utforma, utrusta och bemanna säkerhetsanordningar som lever upp till alla tänkbara krav. Med oss som partner, kan du tryggt fokusera på din kärnverksamhet – att reparera, underhålla och bygga nytt.

Vi är alltid tillgängliga och arbetar dygnet runt så att din vardag kan flyta på som vanligt. Du får en personlig kontakt och har nära till våra välutrustade depåer. Tillsammans skräddarsyr vi lösningar som passar just dina behov, stora som små. Alltid med omtanke om dig och din säkerhet.

Vi ser till att du får den säkerhetsutrustning när och där du behöver den. Vi utför tjänster på plats och ser till att dina medarbetare får rätt utbildning när det gäller säkerhetstänkande. Vi hjälper också till att säkra publika platser där många människor rör sig.

quote.png
Syftet med vårt jobb är att se till att du och alla andra ska kunna ta sig tryggt till jobbet och skolan vid dagens början, och komma hem säkert vid dagens slut.

Vi finns idag på ett 80-tal platser i Sverige, Norge, Finland, Estland, Danmark och Kanada. Koncernen Ramudden omsätter cirka 2,1 miljarder per år och har cirka 850 medarbetare.
Vår gemenskap och våra arbetssätt genomsyras av det vi kallar för Ramudden-andan. För oss betyder det att vi alltid är omtänksamma mot dig som kund, sätter medarbetarnas hälsa och säkerhet främst och ska vara bäst på det vi gör. För dig betyder det att du får en partner inom väg- och arbetsplatssäkerhet som alltid går några extra steg för din skull.

 

Vårt syfte

Vi jobbar för att alla ska komma hem oskadda varje dag. Det gäller de som jobbar på arbetsplatsen, de som måste passera förbi och oss själva.

 

Våra kärnvärden - Nära, drivna och omtänksamma

Vi jobbar nära våra kunder och är lyhörda för deras behov. Vi är drivna i vårt jobb och hittar nya smarta lösningar som bidrar till vår ledande ställning i branschen. Vi är omtänksamma och personliga i samarbetet med våra kunder.
 

Global koncern

Sen 2020 ingår vi i Ramudden Global - världens största bolag inom arbetsplatssäkerhet för kritisk infrastruktur i trafikerade miljöer. Ramudden Global finns idag i 11 länder och har över 4.500 anställda.

Ramudden genom åren

2005-2023

 • 2005

  Ramudden grundas i Valbo i samband med att dåvarande Vägverket lanserar nollvisionen som norm för arbete på svenska vägar.

 • 2009

  Tar steget utanför Sveriges gränser och etablerar vår första verksamhet i Norge.

 • 2012

  Nästa grannland som vi öppnar i blir Finland.

 • 2014

  IK Investment Partners förvärvar aktiemajoriteten i Ramudden.

 • 2016

  Etablerar oss i ytterligare ett östligt grannland och öppnar i Estland.

 • 2016

  Passerar 500 miljoner kronor i omsättning, 200 medarbetare och 2 000 kunder.

 • 2017

  Triton Fund IV (Triton) förvärvar majoriteten av aktierna i Ramudden från IK Investment Partners.

 • 2018

  Chevron Traffic Management, Storbritanniens största leverantör av arbetssäkerhetstjänster längs vägar, förvärvas.

 • 2019

  Tre viktiga milstolpar passeras: fler än 600 heltidsanställda, första året med över en miljard i omsättning och över 5 000 unika kunder i Sverige, Norge, Finland och Estland.

 • 2020

  AVS, Fero och Ramudden /Chevron får gemensamt ägarbolag.

 • 2021

  Tar steget över Atlanten och etablerar oss i Kanada.

 • 2022

  Öppnar verksamhet i Danmark

 • 2023

  Förvärv av sju bolag - Veidrift i Norge, Roads i Danmark, Jade Infra i Finland, Worxsafe, Wopio & Smartprotect Nordic i Sverige.

Företaget som står i full Blom

Från enmansföretag i en källare i Valbo till en koncern med 4500 anställda i tolv länder, på 17 år. Läs om Hans-Olov Bloms imponerande resa med Ramudden...

Till reportaget