Nyhet

Depå Luleå - vinnare av Ramudden Global Safety Award 2023

I samband med Ramudden Säkerhetsvecka som vi årligen genomför, delar vi även ut vårt interna pris ”Ramudden Global Safety Award”. Utmärkelse tilldelas den depå som under året med ett starkt engagemang förbättrat vår säkerhetskultur. Även kriterier rörande lagarbete, engagemang, kundfokus och ekonomisk stabilitet vägs in.

Publicerat 2023-04-28: Depå Luleå vinnare av Ramudden Global Safety Award.
- Vi är så klart väldigt stolta över utmärkelsen som är ett fint kvitto på det hårda arbete depån har gjort genom åren. Vi är ett fantastiskt team som varje dag arbetar för att göra arbetsplatser längs våra vägar säkra för oss själva, våra kunder och andra trafikanter. Och alltid med fokus på att alla kommer hem säkert varje dag. Vi vill tacka alla som är med och gör detta möjligt, säger Platschef Malin Johansson​​​​​​​.
 

Motiveringen lyder: 

”Med kreativitet, kompetens och gott ledarskap har det skapats ett trivsamt klimat på depån med motiverade och drivna medarbetare i teamet som utmärker sig på ett fantastiskt sätt. Man har med ett bra engagemang arbetat med det systematiska arbetsmiljöarbetet genom att utreda, åtgärda och följa upp inrapporterade händelser. Genom ett bra förebyggande skyddsarbete med riskanalyser och skyddsronder har man med omtanke skapat säkra och kvalitativa arbetsplatser för både kunder och egen personal. I kombination med det väl fungerande arbetsmiljöarbetet skapas ekonomisk tillväxt med bra resultat genom att verka nära kunderna med hög servicenivå och professionellt bemötande”
 
Priset instiftades 2021 och juryn som utser vinnaren består av representanter från skyddskommitté och ledning, personal- och arbetsmiljöansvarig, utbildningschef, KMA-Chef och huvudskyddsombud.
 
Ramudden Säkerhetsvecka genomförs årligen vecka 17 i anslutning till den Internationella Arbetsmiljödagen. Hela organisationen, i samtliga länder och på samtliga depåer och kontor deltar. I år var fokusområdet ”Vad kan du bidra med för att vi på Ramudden ska nå vårt mål med 0 allvarliga olyckor?”
 

Vinnare, övriga länder 2023:

Norge - Bergen
Finland - Lappeenranta
Estland - Tartu
 

Tidigare års vinnare:

2022
Sverige - Göteborg
Norge - Trondheim
Finland - Liikenteenohjaus ja tie
Estland - Tallinn
 
2021
Sverige - Uppsala
Norge - Steinkjer
Finland - Tammerfors
Estland - Jöhvi