Nyhet

Depå Uppsala prisas för sitt systematiska arbetsmiljöarbete

I samband med den Internationella Arbetsmiljödagen årligen i april håller Ramudden en egen Säkerhetsvecka som uppmärksammas i hela organisationen på samtliga depåer och kontor. Inför 2021 instiftades även Work Zone Safety Award, en utmärkelse som tilldelas den depå som under veckan genomfört aktiviteter som innefattar något utöver det löpande arbetsmiljöansvaret. 

Depå Uppsala vinnare av WZS Award.
Även kriterier rörande lagarbete, engagemang, kundfokus och ekonomisk stabilitet övrig del av året vägs in. Det är i hård konkurrens med andra depåer och med stor glädje vi nu kan presentera Depå Uppsala som vinnare av Work Zone Safety Award 2021!
I veckan samlades hela teamet på depån, till vad de trodde var ett kortare informationsmöte. I stället möttes de av tårta, blommor och den kromade WZS-statyetten i form av en GP-Link. På plats fanns Peter Hansson, Regionchef Stockholm och Peter Stridsberg Sverigechef, för att dela ut priset.
- Prisutdelning skulle egentligen skett under maj men eftersom vi ville hålla denna ceremoni live och inte digitalt var det svårt att hitta ett datum innan semestern. Så det var härligt att äntligen kunna få släppa den här fantastiska nyheten till gänget här på depån säger Peter Hansson. Jag är stolt över deras stora engagemang och jobb för att ständigt förbättra vår säkerhetskultur.
- Vi är så klart väldigt glada över den här utmärkelsen och det är ett fint kvitto på det arbete som vi lagt ned de senaste åren och som intensifierats sedan i vintras. Alla på depån har verkligen ställt upp fullt ut och åstadkommit förbättringar längs vägen av bara farten. Responsen har också varit positiv från våra kunder som tacksamt men förvånat mottagit våra arbetsberedningar och riskbedömningar innan de ens efterfrågat det. Vårt ledningssystem Karma har varit till stor hjälp längs vägen som riktlinje för hur arbetet ska bedrivas, samtidigt som gänget på depån fungerar, trivs och arbetar väldigt bra ihop, säger Daniel Ericsson, Depåchef.
 
Juryns motivering lyder: ”Med kreativitet, kompetens och gott ledarskap har det skapats ett engagemang och driv hos teamet på depån som utmärker sig på ett fantastiskt sätt. Man har hittat ett arbetssätt som gör att det systematiska arbetsmiljöarbetet blir en naturlig del av vardagen och möjliggör att med omtanke skapa säkra arbetsplatser för personal och kunder. Under säkerhetsveckan gjordes en föredömlig insats i sann Ramuddenanda genom att dela med sig av arbetsmetoder och goda exempel till depåer i två regioner. I kombination med ett väl fungerande arbetsmiljöarbete skapas ekonomisk tillväxt med bra resultat genom att verka nära kunderna och med hög kvalité och service bistå dem med att lösa deras utmaningar.”
 
Juryn består av representanter från Ramuddens skyddskommitté och ledning, personal- och arbetsmiljöansvarig, utbildningschef, KMA-Chef och huvudskyddsombud.
- Drivet som detta team har utmärker sig på flera sätt, de gjorde dessutom en föredömlig insats under Säkerhetsveckan bland annat genom att dela med sig av goda exempel från deras arbetsmiljöarbete. För när det gäller att arbeta med säkerhet kan vi alltid bli ännu bättre och det är tillsammans vi bygger en god säkerhetskultur, avslutar Peter Stridsberg.