Nyhet

Ramudden ny strategisk partner till STCC

Ramudden och STCC inleder ett strategiskt samarbete med start säsongen 2023 när mästerskapet blir först i världen att elektrifieras. Huvudfokus för samarbetet blir konstruktion av banan till den nya Head 2 Head-tävlingen i Helsingborg som körs den 26 augusti.

Publicerat 2023-04-06: Ramudden ny strategisk partner till STCC och banbyggare i Helsingborg.
– Vi är oerhört glada över att ha en stark partner i form av Ramudden med oss i lanseringen och genomförandet av det nya Head 2 Head-konceptet i Helsingborg, säger Micke Bern, vd för STCC.
 
– Ramuddens spetskompetens inom väg- och byggarbetsplatser samt deras gedigna erfarenhet som partner inom motorsport skapar perfekta förutsättningar för ett framgångsrikt samarbete. Vi ser fram emot att tillsammans lyfta skandinavisk motorsport till nästa nivå på ett säkert och hållbart sätt.
 
Ramudden kommer att leda konstruktionen av den nya Head 2 Head-banan i Helsingborg som står värd till årets fjärde STCC-tävlingshelg den 26 augusti. 
 
Det banbrytande Head 2 Head-konceptet möjliggörs av elektrifieringen av STCC där förarna kommer att tävla mitt i hamnen av centrala Helsingborg med 550-hästars bakhjulsdrivna STCC-bilar.
 
– Vi vet vad som krävs för att leverera på absolut högsta nivå, något som definitivt kommer att krävas i vårt samarbete med STCC – ett samarbete vi är oerhört stolta över att inleda, säger Niklas Trieb, marknadschef i Ramuddenkoncernen.
 
– Head 2 Head-eventet i Helsingborg blir unikt, inte bara ur tävlings- och underhållningssynpunkt, men även ur konstruktionssynpunkt. Vi ska på kort tid sätta upp en bana, åskådarplatser och publikområde med minimal påverkan vad gäller omgivande verksamheter och miljö. Ett utmanande projekt som vi ser fram emot att ge oss an tillsammans med STCC. 
 
Ramudden nysatsar även med STCC-teamet Brink Motorsport till säsongen 2023 och går in som en större partner, ett samarbete som inleddes redan 2017. Brink Motorsport tävlar med tre Tesla Model 3 i årets mästerskap. 
 
– Ramudden har varit en oerhört viktig del i vår STCC-satsning sedan starten för sex år sedan och att de nu tar nästa steg framåt med både oss och mästerskapet känns oerhört inspirerande, säger Ted Brink, teamchef för Brink Motorsport. 
 

Vad är STCC?

STCC är Skandinaviens ledande racing-mästerskap som grundades 1996. Mästerskapet tävlar med kraftigt modifierade standardbilar i ett explosivt, kort och adrenalinfyllt tävlingsformat på de bästa racingbanorna i Sverige. Från och med 2023 elektrifieras mästerskapet med helt nya tävlingsbilar på nära 550 hästkrafter, de kraftfullaste bilarna i STCC:s historia. STCC sänds LIVE via streamingplattformen STCC+.
 

Vad är Brink Motorsport?

Brink Motorsport grundades 1976 och har lång erfarenhet inom flertalet motorsportdiscipliner. Teamet har sedan 2004 i huvudsak fokuserat på racing och har sedan dess vunnit samtliga mästerskap teamet tävlat i. Från 2017 har Brink Motorsport etablerat sig i toppen av STCC och har varit en pådrivande aktör för att förnya mästerskapet. Brink Motorsport har ambitionen om att bli det bästa racingteamet i Skandinavien och kommer till 2023 sätta tre Tesla Model 3 bilar på startlinjen i världens första nationella racingmästerskap som är 100% elektriskt. Besök brinkmotorsport.se för mer information.