Nyhet

Ramudden skidade för Viggo Foundation

Måns Möller och Christer Skog är nu i slutet av sitt världsrekordförsök om att skida 10 Vasalopp på 10 dagar. Målet med #världenslängstavasalopp är att skriva svensk idrottshistoria och samtidigt samla in pengar till Viggo Foundation.

Viggo Foundation är en insamlingsstiftelse som arbetar för att barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar
Under dag 6 stod Ramudden som sponsor av loppet och Måns och Christer fick sällskap av Joel Lundin och Niklas Söderlund från Ramuddens depå i Uppsala:
- Måns och Christer startade något före oss enligt överenskommet och när vi kom ikapp gjorde vi vårt bästa för att göra deras resa lättare. Då förutsättningarna på skidorna såg lite olika ut växeldrog vi genom hela loppet.
Överlag var det både var bra före, väder och temperatur för att genomföra ett Vasalopp och killarna bjöd på en mycket trevlig resa med glatt humör och bra snack hela vägen. Vi vill även passa på att tacka deras serviceteam som bistod med energipåfyllning och glada tillrop genom hela loppet.
Vi båda är oerhört tacksamma över möjligheten att ha fått genomföra detta tillsammans med Måns och Christer i deras in insamling till Viggo Foudation och vi är djupt imponerande över deras insatser. Självklart kommer de lyckas med bedriften 10 lopp på 10 dagar, summerar Joel och Niklas.
 
Vi säger stort grattis och bra jobbat till Ramudden-kämparna Joel och Niklas. Och oavsett hur många dagar Måns och Christer håller ut, är de riktiga hjältar!

Under dagen kom det in totalt ca 60.000 kr via swish och självklart går det fortfarande bra att vara med och bidra.
SWISH: 123 671 39 03
 
viggo-3.jpg
Från vänster: Christer Skog, Joel Lundin & Niklas Söderlund Ramudden Uppsala samt Måns Möller.  

Om Viggo Foudation
Viggo Foundation är en insamlingsstiftelse som arbetar för att barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF diagnoser) skall få ett aktivare liv och möjligheter att idrotta.


Om #världenslängstavasalopp
Efter en lång dag i skidspåret och ett nio mil långt Vasalopp bakom sig, är det inte många som skulle komma på tanken att sätta sig i bilen, åka tillbaka till Sälen, för göra det hela nästa dag igen. Men vart går egentligen gränsen för vad man klarar? Komikern med Sveriges starkaste pannben, Måns Möller och längdskidslegendaren Christer Skog beslutade sig för att testa.
 

Om Måns Möller
Innehar världsrekordet som snabbaste cyklist över Europa, 613 mil på 29 dagar och 18 timmar, från Ufa, Ryssland till Cabo da Roca, Portugal. Världsrekordet, som sattes 2017, står sig än idag. Måns är just nu aktuell som programledare i serien Superungar som sänds på SVT. Ett program där Måns får utrymme för sitt stora engagemang för barn med funktionsvariationer. I höstas gick han ner 15 kg i tv-serien Den Stora Hälsoresan (16 Weeks of Hell) och skapade rabalder. Hans medverkan i Stjärnorna på slottet 2020 minns många då deltagarna fick träffa några av dem barn som Viggo Foundation lärt cykla.

Om Christer Skog
Innehar världsrekordet som snabbaste cyklist över Europa, 613 mil på 29 dagar och 18 timmar, från Ufa, Ryssland till Cabo da Roca, Portugal. Världsrekordet, som sattes 2017, står sig än idag. Christer Skog är också den förbundskapten i världen som haft flest längdskidlandslag. Han har i tur och ordning tränat landslagen för Storbritannien (1988–1990), Sverige (1991–1993), Australien (1995–1998), USA (1998–2002) samt Danmark (2013). Christer var även personlig tränare för tjecken Martin Koukal när han vann VM-guld på 50 km 2003 i Val di Fiemme. Mellan åren 2005-2015 var han personlig tränare till Daniel Tynell, som vunnit Vasaloppet tre gånger samt kommit tvåa tre gånger.
 
viggo-4.jpg