Nyhet

Svenska hjältar söker Årets skyddsängel med Ramudden som ny partner

Civilkurage och medmänsklighet är ledord för Aftonbladet Svenska hjältar. Med Ramudden som ny partner lanseras nu kategorin Årets skyddsängel.

Ramudden är partner till kategorin Årets skyddsängel.
Ramudden är tillbaka som partner i Svenska hjältar med kategorin Årets skyddsängel. Här riktas strålkastarljuset mot viktiga frågor som civilkurage och mod att agera för att hjälpa sina medmänniskor – såväl i det stora som i det lilla. 

– Vi är glada och stolta över att vara tillbaka som partner och det är ett samarbete som känns extra bra i hjärtat! Det är med spänd förväntan vi ser fram mot alla fina nomineringar i kategorin Årets Skyddsängel, säger Sten Bramwall, marknadschef på Ramudden.
Varje år får Svenska hjältar in tusentals nomineringar från privatpersoner runt om i landet. Med Årets skyddsängel finns möjlighet att lyfta människor som genom sitt mod och sin handlingskraftighet kan inspirera andra att agera. Helena Mastberg som är chef för Svenska hjältar är glad över att kunna presentera den nya kategorin.

– I Årets skyddsängel ryms många olika typer av hjältar och hjälteinsatser. Det kan handla om en person som arbetar förebyggande för att skapa bättre förutsättningar för andra. Det kan också vara någon som kliver in och agerar i stundens hetta, säger Helena Mastberg.
Under hela året letar Svenska hjältars redaktion kandidater till kategorin och publicerar artiklar om de nominerade. Svenska hjältars jury utser sedan den hjälte som prisas som Årets skyddsängel 2021 på den tv-sända Svenska hjältar-galan i december.
 
Vem vill du nominera till Årets Skyddsängel 2021?
 
Svenska Hjältar startades av Aftonbladet 2007. Varje år skriver redaktionen om hundratals vardagshjältar som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet. Av dessa utser sen en jury sex hjältar som prisas i en tv-sänd gala i december. Svenska hjältars jury består bland annat av Prinsessan Sofia, Janne Andersson, Morgan Alling, överbefälhavare Micael Bydén, ärkebiskop Antje Jackelén och Marika Carlsson. 
 
svenska hjältar.jpg