Nyhet

Team Ramudden - världens bästa långloppslag

Medaljregn över Team Ramudden efter säsongsavslutningen av Visma Ski Classics Tour.

100 km långa Årefjällsloppet blev säsongsfinalen.
Trots de omständigheter världen befinner sig i kunde till slut åtta lopp i Visma Ski Classics genomföras under säsongen 2020/2021. Året inleddes med tävlingar i Diagonela, Toblach-Cortina, Marcialonga och Jizerská följt av hela fyra lopp i Sverige under mars.

Team Ramudden har under hela säsongen presterat pallplats efter pallplats på damsidan och finaltävlingen blev inget undantag då Lina Korsgren spurtade ifrån Emilie Fleten, Team Koteng, på slutet och tog sin sjätte seger för säsongen.

Ida Dahl slutade på en fin tredjeplats när hon korsade mållinjen drygt fyra minuten bakom Lina medans Jenny Larsson tyvärr fick bryta loppet på grund av en krånglande handled.

Lina var redan klar totalvinnare av Visma Ski Classics innan Årefjällsloppet men det fanns flera anledning att fira stort efter målgången. I damklassen tog teamet nämligen hem alla tröjor i de olika kategorierna (Champ, Sprint, Climb och Youth) och i herrklassen slutade teamet dessutom tvåa, trea och femma i den rosa ungdomströjan.

Team Ramudden stod även som segrare i lagtävlingen Pro Team Competition, vilket betyder att det är första gången i långloppscupen elvaåriga historia som ett svenskt team vinner. 

Sist men inte minst blev Gustaf Korsgren utsedd till Team Director of the year bland proffsteamen.
- När vi på Ramudden träffade Lina och Gustaf i Östersund för tre år sedan och de presenterade sin vision om att starta ett nytt långloppsteam för juniorer kunde nog ingen av oss se detta hända redan efter tre år. Ramudden som företag är oerhört stolta att få vara en del i denna satsning och vi önskar nu hela teamet en välbehövlig vila efter en enastående säsong, säger Hans-Olov Blom, koncern-vd Ramudden.
Slutresultat för Team Ramudden i Visma Ski Classics tour säsongen 2020/2021:
Pro Team:
Team Ramudden
Champ:
1. Lina Korsgren
2. Ida Dahl
6. Jenny Larsson
- - - - - -
11. Johannes Eklöf
15. Max Novak
27. Herman Paus
Youth:
1. Ida Dahl
2. Jenny Larsson
- - - - - -
2. Johannes Eklöf
3. Max Novak
5. Herman Paus
Sprint:
1. Lina Korsgren
2. Ida Dahl
3. Jenny Larsson
- - - - - -
3. Max Novak
14. Johannes Eklöf
26. Herman Paus
Climb:
1. Lina Korsgren
3. Ida Dahl
8. Jenny Larsson
- - - - - -
10. Johannes Eklöf
20. Max Novak