Nyhet

Vakt & Bemanning

På vår depå i Örebro finns sedan årsskiftet en avdelning med uppdrag att hjälpa kunder i regionen med kompetens inom trafikdirigering och vaktarbete.

Vakt Region Mitt - ny depå i Örebro
Region Mitt sträcker sig mellan Karlstad, Örebro, Västerås via Eskilstuna och Strängnäs ner till Norrköping och Linköping. Vi tog ett snack med Pontus Spångberg som är ansvarig för satsningen och bad honom berätta lite mer om den relativt nystartade verksamheten inom Ramudden.
 
- Vi startade i januari 2023 och är en egen depå inom Ramudden med uppdrag att hjälpa kunder i regionen med kompetens främst inom trafikdirigering. Ofta är ju vaktarbete och trafikdirigering kopplat till asfalt och därmed väldigt säsongsbetonat men då majoriteten av våra kunder jobbar med infrastrukturprojekt, fiber och sprängningar såg vi att det fanns ett behov av denna typ av tjänster året om. Så för tillfället har vi 15 anställda som arbetar som trafikvakter men som även stöttar upp i att etablera och avetablera olika väg- och byggarbetsplatser till våra kunder.

Vi kan även erbjuda ett helhetenskoncept precis som alla andra depåer inom Ramudden. Just nu har vi till exempel en handfull pågående projekt runt om i regionen där vi både är utmärkningsansvariga samt ritar TA-planer och bistår med personal på plats, berättar Pontus
 
- Utöver att serva våra kunder har vi även ett viktigt uppdrag i, att vid behov, stötta upp egna depåer inom region mitt. Det kan till exempel handla om att det är vakanser eller någon stor etablering som kräver mycket resurser, då finns vi där som en ”intern personalpool”. Under den korta tid vi ändå varit i gång tycker jag att vi lärt känna kollegorna ute på depåerna väldigt bra och vi kan deras rutiner nu vilket betyder kort startsträcka när vi väl behöver rycka in. Men allt blir lätt med fantastiska medarbetare och kollegor!
 
På depån jobbar även Fanny och Astrid, eller "Fastrid" som de kallas av både kollegor och kunder. Båda har varit med sen starten vid årsskiftet och när vi springer på dem har de precis kommit tillbaka från ett jobb.
 
depa39.jpg
 
- I natt har vi varit ute och etablerat på en arbetsplats där vår kund skulle genomföra en broinspektion med järnväg under och där trafikanterna uppe på bron skulle samsas i ett körfält. I just detta projekt var vi med i hela kedjan, från att ta fram TA-plan till att koordinera TMA och trafikvakter samt uppskyltning på plats. Jag var även UA på detta projekt säger Fanny.
 
Vad är det bästa med att jobba på Ramudden?
- Det är just variationen, att ingen dag är den andra lik. Sen att det är ett viktigt jobb. Alla har rätt till en säker arbetsplats och vi jobbar för att alla ska komma hem oskadda. Det är det absolut bästa avslutar de.

Kontaktuppgifter till depån